Helg

oktober 13, 2013

Helgen har verkligen gått supersnabbt. Vi har haft finbesök fredag-söndag så det har blivit mycket snack, god mat och dryck och turistande. Hann även med lite löpning i lördags samt cykel och sim idag. På tal om cykling så har jag varit väldigt begränsad att cykelträna pga av mina popliteus. Man kan ju undra varför de är så känsliga för just cykling. Jag har varit och kollat upp hur jag sitter på cykeln, jag verkar inte ha extrema obalanser i styrka som skulle kunna påverka just den muskeln och smärtan är relativt ologisk (ibland gör det väldigt ont och ibland är det ok fast jag har kört något med samma intensitet)

Detta året och förra hösten så har jag kört totalt 12 cykelpass..dvs extremt lite! Förhoppningsvis så kommer det bli många, många fler cykelpass framöver. Idag klarade jag cykla 50 minuter på trainern med lite olika motstånd. Var öm efteråt och kände ibland av vänsterknäet men efter lite dynamisk stretch efteråt var det ok. Jag hatar verkligen att vara skadad, att vara begränsad. Träning ska vara roligt, det kan vara lugnt eller dödsjobbigt men ska ändå vara roligt. När man är skadad under en längre tid så förknippas tillslut vissa träningsmoment med smärta och ångest vilket i sin tur ger en negativt klang på träningen. Jag har haft turen att få hjälp av några av de bästa i Sverige som jobbar med idrottskador men tyvärr så har inget riktigt förstått varför mina popliteus verkar vara väldigt känsliga och att inflammationen inte riktigt vill släppa. Jag har provat helvila, lite rehab, mycket rehab, kortisonspruta m.m. Sakta men säkert så blir mina knän bättre (känner till exempel inte av höger knäet alls nu när jag tränar=)) Istället för att bli uppstressad för att jag inte kan köra 2-3 timmars pass på cykel än så blev jag otroligt glad att jag klarade köra 50 minuter idag! Trainerpass anses kanske inte vara det roligaste träningen men idag var det super, nästan ingen smärta och essential selection av Pete Tong på högsta volym.

Även nutritionister älskar söndagsbrunch=)You Might Also Like

0 kommentarer