Ibland är det skönt med vila

oktober 24, 2013

Ojoj, vilken vecka. I måndags hade jag en presentation för Maxim, 2,5 h på engelska. Jag var så nervös att jag trodde att jag skulle få en black-out. Som tur var så gick det över förväntan! Fick bra feed-back och efter de första 10 minuterna så var det bara roligt. Utöver presentationen har jag jobbat med att få rätt på mitt dataset (masteruppsatsen) och koordinerat en arbetsmarknadskväll för nutritionistföreningen. Nutritionistföreningen är en professionsförening som bland annat arbetar för att marknadsföra nutritionisters kompetens och upprätthålla ett nätverk för nutritionister. Jag tycker det är viktigt att kunna vara stolt över sin utbildning och yrke och har därför valt att engagera mig lite extra, därför sitter jag med i nutritionistföreningens styrelse.

Det här med träning då.. Efter helgens löppass och många timmars jobb så kände jag mig rätt sliten. Körde ändå på med simning på måndagsmorgonen och styrketräning/rehab på kvällen. Av någon anledning tyckte jag det verkade smart att köra rätt tung styrka, tex frivändningar med 45 kg. Det låter inte så mycket, men efter att inte ha styrketränat ordentligt på flera månader så är det rätt tungt faktiskt. Jag vill också poängtera att jag inte helt plötsligt att börjat köra frivändningar utan har kört flera veckor först med låg vikt och teknikträning! Det var inte ett smart drag i alla fall, fick extremt med träningsverk och kände mig trött och tung på tisdagen,haha. Kände mig för sliten i tisdags och skippade simningen på morgonen. Tänkte att några timmars extra vila skulle låta min kropp återhämta sig. Simmade istället på kvällen innan löppasset men insåg efter ca 2 km lätt jogg att det skulle bli jobbigt. Fortsatte jag springa? Javisst, körde hela passet. Det var en pina och nu i efterhand så skulle det ju varit bättre att bara tagit en vilodag istället. Fortsatte onsdagen med simning på morgonen (gick inte bra) och 1h 20 min spinning på eftermiddagen. Idag har jag varit helt slut, utmattad, död, ja det finns många ord för hur jag känner mig och därför har jag vilat.  Återhämtning är så viktigt och ändå får man tunnelseende ibland. När jag har mycket att göra och är stressad känns det extra viktigt att träna, eller snarare röra på sig. Det bli dock ett problem om man inte hinner återhämta sig och det påverkar bara formen negativt (både kort och långsiktigt). Egentligen har jag inte tränat för mycket denna veckan men jag har sovit för lite och stressat för mycket i förhållande till hur jag har tränat.

Ikväll är det bara vila som gäller, och några avsnitt Game of Thrones. Det ska bli riktigt skönt=)

En liten bild när jag håller presentation för Maxim

Spinning med SCT, flaskan är väl passande med avseende
 på första bilden=)

You Might Also Like

1 kommentarer

  1. Man lär sig hela livet, eller hur ?….jättekul att läsa din blog….keep it up !

    SvaraRadera