Lidingöloppet och sjukstuga..

oktober 05, 2013


Förra veckan sprang jag Lidingöloppet för första gången. De som känner mig vet att jag har haft ett tungt år med skadeproblem, nämligen popliteus tendinitis. Fram tills i maj hade jag varken kunnat cykla eller springa något och jag trodde att det inte skulle bli en enda tävling i sommar. Extremt deprimerande insikt faktiskt! Men efter månader av vila och rehab (och även en kortisonspruta) kunde jag successivt börja springa lite igen. Därför anser jag det vara helt otroligt att jag kunde genomföra 30km i kuperad terräng förra veckan. Jag kom in på 2.28.09 och var i extas när jag korsade mållinjen, jag KLARADE det! Den känslan höll i sig i ca 30 sekunder sen gjorde så ont överallt att jag knappt stå eller ens tänka..

Även om det kändes bra konditionsmässigt så har jag verkligen fått för lite mil i benen för att klara av ett sådant lopp på den ansträngningsnivån som jag gjorde. Tiden efter loppet är lite av en dimma, med inslag av trötthet och smärta och det som räddade mig var att jag fick möjlighet att duscha direkt efter och blev bjuden på våfflor med grädde och sylt (tack Paula och Thomas!).  Efter att ytterligare fått i mig hamburgare och läsk så blev det tyvärr tydligare att jag inte riktigt klarade loppet, jag började få ont i huvudet och det kliade i halsen. Det är alltid ett dåligt tecken. Såklart vaknade jag sjuk på söndagsmorgonen och har varit sjuk resten av veckan=(

Även om jag har försökt sitta en del med uppsatsen, lite statistik och läst några artiklar så har mestadels av tiden gått åt att: vila, tyckt synd om mig själv, äta onyttigt, vila lite till, druckit örtte och kolla på säsong 3 av the walking dead! Det är verkligen hemskt att vara sjuk och inte få träna.Bilden summerar både hur det kändes efter loppet och vad jag har haft för mig i veckan=) Imorgon hoppas jag verkligen att jag är frisk!

You Might Also Like

1 kommentarer

  1. Ser att du ändrat lite på din blogg, det här blev snyggt tycker jag!
    Tråkigt att höra att du är sjuk, hoppas du känner dig bättre snart, krya på dig!

    SvaraRadera