4 guld och ett svenskt rekord=)

november 16, 2013

Veckan började verkligen inte bra. Stressen över att kanske vara arbetslös i januari, inte ha någon riktig inkomst för tillfället, skriva masteruppsats, engagera mig i ideellt arbete, läsa en extra kurs, inte hinna träffa kompisar eller familj, blev bara för mycket. Huvudet har bara surrat av stress och negativa tankar. Till och med så att jag inte har kunnat tränat=(  Jag är en person som gillar att ha mycket att göra, är målinriktad och driven men i måndags fick jag en känsla av att jag inte räcker till. Att allt känns hopplöst. När jag har varit på KI så har jag jobbat på effektivt och försökt putta stressen åt sidan men all resterande tid har varit ett mörkt hål.. 


Tills jag var på plats i Jönköping för masters SM i långbana. Haha, det låter kanske lite absurt men på något sätt så fick jag lite distans till all stress som var förknippat med sthlm. 200 IM, 50 br i lag (fråga mig inte varför jag fick den sträckan..) och 1500 stod på schemat. Jag åkte ditt med en tro om att jag inte skulle känna någon men tji fick jag. Träffade på gamla simkollegor och vänner. Det var super men det gjorde mig också 100 gånger mer nervös. På något konstigt sätt så kändes som jag var tonåring igen och att simning betydde allt. På gammal rutin så simmade jag in ca 2000 meter eftersom det hjälper mot nervositeten och för att det tar ett tag för mig att komma igång. När det var dags för 200 IM var jag så nervös att jag skakade och då hade jag anmält mig på den sträckan bara som en kul grej. Det gick i alla fall över förväntan. 2.39 hade jag med ett bra fjäril, katastrofalt ryggsim ( ingenting förändras verkar det som), ok bröstsim och frisim. Dessutom vann jag! 

Nästa sträcka var 50 br i laget där jag bidrog men en stabil insats på 39 sekunder. Sist var 1500 frisim. Ni som har simmat vet hur det känns inför den sträckan i långbana; jobbigt och pirrigt! Målet var att hitta pacen efter 300 meter och sen bara hålla ihop. Efter 300 så var jag lite trött, efter 700 var jag mycket trött och vid 1200 tänkte "va fan ska det aldrig ta slut". Men pacen kändes ändå bra och jag visste att man alltid blir ynklig och får konstiga tankar under 1500. Det är bara att köra på och hoppas på att det håller. Det höll, jag kom in på första plats på tiden 19.40 och nytt svenskt rekord i klassen 25-29 år. Tjoho!!! Det är en skön känsla att veta att simningen går framåt.

Idag vaknade jag med en härlig träningsvärk men simmade ändå 50 fj i lag, 200 fr och 50fr i lag. Gick helt ok men var svårt att slå gårdagens resultat. 200 frisim var ändå värst. Ville gå ut hårt och öka på 3:e 50:an men istället blev det 3 maxarmtag efter vändningen vid 100 och sen ren mjölksyra resten. Ett under att jag kunde lyfta armarna ur vattnet sista 5 metrarna. Åkte hem med Emma på lunchen med 4:a medaljer, 2 individuella och 2 lagkapper. Kom även hem utan en klump i magen pga stress och peppad att fortsätta kötta uppsats. Alltså, Neptun Masters och Emma Graaf är kanske det bästa stödet som finns. Tack för hejandet och den positiva energin! Tyvärr så var jag lite dålig med att ta bilder så det blir en bild på medaljerna.

3 av medaljerna, missade tyvärr sista prisutdelningen men får
väl den på nästa simträning!

You Might Also Like

3 kommentarer

  1. Grattis Mika!! Så coolt att du bara köttar på och tar förstaplatser :) Du är bäst! Kramar

    SvaraRadera
  2. Freja Fornander14 december 2013 13:26

    Wohooo! Fan vad du är bra!! Alltid en vinnare! pusspuss

    SvaraRadera