En bra känsla

november 04, 2013

Helgen har som vanligt gått snabbt men jag har hunnit träna, träffa vänner, plugga och VILA lite också. Träningen har gått super! Igår sprang jag ett pass på förmiddagen, ca 11km och försökte bara hålla ett jämt medelhårt tempo. På kvällen vart det simning med SCT och snabbanan var full. Hann både vara social och samtidigt köra ett riktigt bra pass. Brände bland annat av några 400:ar där den bästa gick på 5.20, sjukt nöjd eftersom passet var i 50:a=)

Kroppen kändes lite tyngre idag på simningen, som bestod av kortare sträckor, lite vila och hög fart. Jag drog på mig en del syra men orkade ändå hålla uppe farten. Hade sedan föreläsningar på GIH hela dagen som var mycket intressanta. Bland annat pratades det om kosttillskott, nitrat, kolhydratsmetabolism och praktiskt tillämpning av idrottsnutrition. Jag fastnade väldigt mycket för kolhydratsföreläsningen som hölls av Stig Mattsson. Han tog upp hur man kan kolla på hur blodsockret förändras under natten och hur det i sin tur kan påverka prestationen. Eftersom han jobbar med elitidrottare hade han många bra och konkreta exempel hur man kan påverka prestationen genom mängd, typ och timing av kolhydrater. Jag skulle vilja mäta mitt blodsocker under en veckan men fick reda på att apparaten kostar typ 30.000!! Om jag har rätt för mig är det samma apparat som diabetiker använder, glukossensor och insulinpump, fast i fallet med elitidrottare (utan diabetes) används bara glukossensorn.

Imorgon kommer jag sitta på KI hela dagen och kötta lite uppsats. Wish me luck!


You Might Also Like

0 kommentarer