Fokus

november 01, 2013

Idag har jag bestämt mig för att det ska gå bra med uppsatsen. Jag ska jobba på effektivt och inte ha för mycket prestationsångest. Jag kan bli irriterad över att jag ibland stressar upp mig över att det jag gör inte blir perfekt. Det kan vara bra att vara nogrann men om man aldrig känner sig nöjd blir det heller aldrig en rolig upplevelse.

Igår simmade jag på morgonen och det kändes helt ok. Jag försökte fokusera på att hålla en bra rytm, ha ett bra drag och tima vändningarna. Om ca 2 veckor är det tänkt att jag ska tävla masters SM i långbana och man vill väl inte göra bort sig.. Jag kommer tävla  i 200 IM, 1500fr, 200fr och 50 fj. Det ska faktiskt bli riktigt roligt men lite extra nervös är jag för 1500. Jag är en helt ok öppetvatten simmare men 1500 i långbana är en riktigt tuff sträcka, både fysisk och psykiskt. Man vet att efter 300 meter så ska man ha hittat en bra pace. Det kommer göra ont och då är det ändå 1200m kvar.

Senare på kvällen sprang jag med SCT. Efter lite uppvämning och dynamisk stretch var det tänkt att vi skulle springa 30 min på bana. Egentligen skulle man köra efter puls men jag hade ingen pulsklocka med mig och körde därför på känsla; en bra konditionsfart under tröskel. Det var ett bra tillfälle att tänka på tekniken. Jag "sitter" lite när jag springer och jag måste hela tiden tänkta på att skjuta fram höften och sträcka på mig. Nu när jag sprang på bana och bara fokuserade på att hålla samma fart var det rätt enkelt att tänka på tekniken.

 

Stretch tillsammans på Eriksdalsbadet efter löpningen
 
Imorse var det dags för fartpass med Neptun Masters. Det var fokus på 25:or och jag försökte ta ut mig till 100%. Det är det svåraste som finns, att ta ut sig till max på en kort sträcka. Men det är också det som jag behöver träna på för att lätt kunna skifta mellan olika farter och för att bli en snabbare simmare på det längre distanserna.


Påväg till träningen imorse. Min cykel är lite väl
smutsig kanske..


You Might Also Like

0 kommentarer