Tävlingsåret 2013: augusti, september, november

december 31, 2013

Vad roligt att så många har varit inne och läst och tack för alla likes och fina kommentarer på FB=) Tävlingssäsongen fortsatte i augusti. Först ut var malmösimmet och sedan en sprint i svenska cupen.

AUGUSTI

Malmösimmet är en tävling på 2000 m. Först var det osäkert om vi skulle få köra eftersom bakteriehalten i vattnet var för hög, men arrangörerna struntade i badförbudet så starten gick. Jag var rätt mentalt utmattad inför denna tävling. Mest eftersom jag hade varit inställd på att inte tävla alls i sommar och att helt plötsligt blev det tävling nästan varje helg. Jag var fortfarande skadad och det är mycket ansträngande att hela tiden tänkta på när det ska börja gör ont. Det gjorde knappt ont när jag simmade men var ändå lite trött när starten gick. Efter 2/3 av loppet kände jag att jag kom igång men det räckte bara till en 4:e plats och tiden 28.18. Jag var inte speciellt nöjd men försökte ladda om till dagen efter för då var det dags för sprint!

Jag var extremt nervös för malmö sprint som ingick i svenska cupen. Inte bara för att inte hade träna tillräckligt utan även för att jag inte hade tränat några växlingar men även för att jag varken hade rätt utrustning eller cyklat i klunga tidigare (men undantag för tävlingen i Sollefteå då). Jag var och är fortfarande en nybörjare i triathlon och cyklingssammanhang. När det kommer till utrustningen så kan jag nämna att jag körde med ett par mtb-skor från decathlon som kostade 199kr,haha! Simningen kändes seg men jag var ändå bland det första upp ur vattnet. Jag var däremot inte bland det första ut på cykel, gjorde världens långsammaste växling. Cyklingen gick väl ok förutom att jag insåg att jag inte kunde komma in i en vändpunkt i tyngsta växeln =) Det var i alla fall sjukt kul!! Löpningen var långsam men jag var så jäkla glad när jag kom i mål bara för att jag just kunde ta mig i mål.  Fick tyvärr lite känningar i mitt vänstra knä. Det blev en 5:e plats.


Bästa våtdräkten, Camaro! Väldigt flexibel och lätt att få av och på.

Helgen efter var det SM i Olympisk distans i Jönköpning. Eftersom jag hade fått känningar i mitt vänstra knä under malmö sprint fick jag lova min sjukgymnast att inte accelerera på cyklingen. Alltså, jag fick inte accelerera och det var ca 30 vändpunkter, haha, klockrent! Simningen kändes seg men jag kom igång efter ca halva loppet och kom upp ur vattnet som tvåa. Gjorde en långsam växling och stack ut på cykeln samtidigt som jag upprepade ”inte accelerera, inte accelerera, folk kommer cykla om mig men jag får inte accelerera”. Det var ändå jättekul att bara få vara med men när jag hade kört några varv så tryckte jag på lite mer och började känna av mina knän. Ut på löpningen så hade jag ont i båda knäna och det märktes tydligt att jag inte hade någon grundträning i kroppen. Varenda steg var en smärta men jag hade samtidigt sjuk kul (konstigt det där..) I mål kom jag som 6:a och jag kunde inte göra annat än att le.
I augusti sprang jag även sthlm halvmara. Jag trodde loppet vara lite lättare än de andra tävlingarna eftersom mina knän har fortsatt att bli bättre och bättre samt att jag faktiskt hade kunnat träna lite löpningen. Väldigt fel av mig att tänka så. Vid ca 4 km så gjorde ont i benen. Det resterande 17 km blev en kamp. Jag vägrade låta mina ben bestämma och plågade mig fram till mål. 1.35 hade jag. Ingen rolig tid men det var mentalt viktigt att jag tog mig i mål och jag kände knappt av knäna.

SEPTEMBER:
Ok, i september gjorde jag något rätt otippat. Jag var med i utlottningen av en biljett till Lidingöloppet, och vann. Jag skulle aldrig rekommendera någon annan att göra detta, var skadad i ett år utan ordentligt grundträning men sedan köra en 28km lång kuperad löptävling.. Skäms lite över att skriva att jag faktiskt gjorde det ändå. Upplägget var att springa kontrollerat och stanna och stretcha alternativt bryta om jag fick ont i knäna. Jag är extremt dålig på att springa uppför men rätt bra på att springa nedför. Alltså tog jag det lugnt uppför alla backar och köttade på när det var nedför=) På något märkligt sätt tog jag mig i mål på 1.28. Jag fattar fortfarande det inte. Även nu när jag har börjat kunna löpträna så har jag ännu inte sprungit över 2 mil så jag var supernöjd över att ha klarat springa 28km! Jag blev förresten sjuk senare på kvällen, snacka om urladdning.
 
Glad efter att ha klarat av Lidingöloppet! Bästa stödet, tack Paula och Thomas!
NOVEMBER:
Sista tävlingen för säsongen blev masters SM (långbana) i simning i Jönköping. Jag åkte dit med Neptun masters och bodde med Emma Graaf vilket betyder att jag hade en rolig helg! Jag hade haft 2 rätt tunga veckor innan tävlingen men hade satt upp målet att simma under 20 min på 1500. Det blev 3 guld och 1 svenskt rekord på 1500m i min åldersklass  (19.40), woop woop!


Jag är väldigt nöjd med min tävlingssäsong 2013 och vill tacka vänner, familj och träningskompisar för allt stöd och peppning. Från att ha varit på botten med tränings och tävlingsförbud till att lyckas köra alla dessa tävlingar är för mig ren lycka!


You Might Also Like

1 kommentarer

  1. Jag är så glad och stolt över dig Mika :)
    Det är fantastiskt att läsa din årssummering och inse vad du presterat med dina förutsättningar. Du har en sjukt stark vilja och målsättning, imponerande! Önskar dig allt lycka till 2014, fortsätter du som "vanligt" kommer det gå super!
    Puss å kram

    SvaraRadera