Tävlingsåret 2013: Juni & Juli

december 29, 2013

I mars/april 2013 ansåg min sjukgymnast och läkare att det inte skulle bli någon tävlingssäsong 2013. Men under maj månad började 10 månaders rehab, vila, och kortisonspruta helt plötsligt ge effekt. Jag kunde börja jogga mer än 20 minuter utan att få ont. Efter att ha provat på Sickla Triathlon var det klart att mina knän inte klarade av cyklingen så därför tog jag siktet på SwimRun. Tack Erika Rosenbaum för SwimRun-träningen i Hellas! Min första tävling som jag genomförde 2013 var Stockholm Royal Aquathlon.

JUNI
Stockholm Royal Aquathlon, 5km simning, 21km löpning. När jag berättade för min sjukgymnast att jag hade anmält mig till denna tävling så var han först lite chockad men sen sa han att jag kunde köra så länge jag inte fick ont över en viss smärtgräns. Mitt mål var att simmat snabbt och kontrollerat och springa så långt jag kunde. Jag trodde absolut inte att jag skulle klara springa 21 km, både på grund av skadan men också för att jag inte alls var i någon löpform. Simningen gick mycket bra och kom upp på tiden 1.00.58. Jag tror inte riktigt att det var 5 km för det gick väldigt snabbt men med tanke på att jag bara var ca 3 minuter efter Desirée Andersson som jag faktiskt tror blivit uttagen till öppetvattenlandslaget, så var det ändå godkänt. När jag stack i väg på löpningen kände jag efter på varenda steg om knäna gjorde ont. Vid 7 km stannade jag och stretchade för att det gjorde lite ont men fortsatte sedan utan större problem. Jag klarade att springa hela sträckan med minimalt med smärta i knäna men maximalt med smärta i benen=) Mina ben var inte ett dugg förbereda på att springa så långt, haha. Det blev en förstaplats. Tid: 2.39.50


JULI:

Sollefteå Trippeln är en liten speciel tävling där 3 grenar är uppdelade på 3 dagar: 55 km cykel - 2500 m simning - 10 km löpning. Detta passade mig bra pga av skadan och jag måste säga att det ändå var en superrolg tävling! Jag var såklart mest orolig för cyklingen och klarade att hålla igen och köra kontrollerat i ca 4 mil men sedan tyckte jag att det var så kul och råkade trycka på. Tyvärr hade jag lite ont knäet vid mål men var extremt upprymd eftersom jag hade klarat cykla 55km=) Simningen höll till i älven och kallas även Älvsimmet. Där kammade jag hem en första plats (totalt 4:a) på tiden 28.52. Det var rätt tuff simning med tanke på att andra halvan av loppet var motströms. På den tredje dagen var det löpning och jag var tung i kroppen och hade lite ont i höger knäet. Det var rätt kuperat men lyckades i alla fall ta mig i mål. Det var inte lätt..

Haha, lokalkändis!


I juli var det också dags för Amfibiemannen, 22km löpning, 5,4 km simning. Förra året körde jag med samma partner (Tobias), vann mixklassen men blev diskade för att vi missade en kontroll…MÖG! När det var klart att vi (jag) kunde köra i år hade vi sikte på vinst, men visste att jag skulle vara den begränsande faktorn. Jag hade fortfarande inte kunnat löpträna ordentligt. Jag var sjukt taggad och sjukt nervös. Skulle jag ta mig i mål?! Vi kör på rätt minimalistiskt tänk så inga paddlar, fenor eller lina. Jag kände mig stark på simningen men efter ca halva löpningen var mina ben riktigt tunga. Det enda jag kunde tänka på när jag sprang var att hela tiden lyfta fötterna från marken och fortsätta framåt. De sista 2 kilometrarna fick Tobias i princip putta mig men jag vägrade ge upp. Vi tog oss i mål på tiden 3.43.58, på en första plats i mixklassen (totalt 7:a)!! Vilken lycka=) SwimRun är en otroligt rolig tävlingsform men det gäller att man kan tävla i lag och kommunicera med varandra under hela loppet. Som tur är så kompletterar jag och Tobias varandra rätt bra, jag är hetsig och snackig och Tobias är lugn och tyst, haha.

Nyårslöfte tills nästa år är att lyckas bli bra på i alla fall ETT foto när jag tävlar.
You Might Also Like

0 kommentarer