!%#! backträning

januari 08, 2014

Denna veckan är det fokus på uppsats och mindre fokus på träning. Jag skippade morgonsimningen igår för att kunna var tidigt på KI. Såklart var det strul med tågen så jag hade lika gärna ha simmat.. Jag hade packat ner träningskläder för att jag skulle kunna dra en snabbis till gymmet på lunchen och köra styrka/rehab, för att sedan kötta uppsats resten av dagen. Ca 17.30 var min hjärna mos och jag bestämde mig för att åka hem. Väl på tåget insåg jag att jag nog skulle hinna med SCT's löpträning, men visste också att det då skulle bli backträning. Att backträna några timmar efter ett styrkepass och rehabövningar för baksida lår är väl egentligen sådär men eftersom jag älskar att träna i grupp, tog jag beslutet att hetsäta 2 mackor och ett glas fil för att sedan springa och möta upp klubbkompisarna på badet.


Yes, det var backträning men först några km uppvärmning samt dynamisk stretch och lite fartarbete. Huvudserien var sedan följande (på södra sidan av Årstaviken): vid varje backe skulle man göra ett spänstigt upphopp och springa hårt upp för backen, sen jogga ner och upprepa proceduren 1 gång till. Jag hatar backträning, på riktigt. Jag känner mig som en baktung elefant som släpar rumpan i marken. "tänk på hållningen, lätta snabba steg, spänn magen", inget verkar funka för mig. Tack och lov körde jag det här passet med SCT och jag evigt tacksam för den positiva stämningen och peppandet! 

Pulsen var uppe på 193 i backarna och benen värkte pga styrkan på lunchen så när det andra sprang vidare till utomhus gymmet för styrka, joggade jag hemåt. Passet blev ändå totalt 12 km och jag har mycket träningsvärk idag men orkade ta mig till simningen imorse som var ett roligt medleypass=)

Ungefär såhär ser jag mig själv när jag springer backe, lika tung känns det som också.. 

Väldigt mörk bild men vill försöka visa att det inte är det smartaste att träna
backträning i lera med skor som är sommarskor med extra bra andning.
Dags att köpa nya skor kanske?!
You Might Also Like

0 kommentarer