Ett första steg mot målet att bli en snabb löpare

januari 28, 2014

Idag efter jobbet körde jag banträning i Sätrahallen. Jag tror jag förstår de som aldrig har simmat förut och sätter sin fot för första gången i en simhall för så kände jag idag när jag gick in i Sätrahallen. Det kändes ovant och jobbigt och alla som var där var sjukt snabba och explosiva. Som tur var tog världens bästa Paul hand om mig och guidade mig igenom uppvärmning, löpskolning, stretch och huvudserie.


ca 2-3km uppvärmning
800 (5km fart) vila 1min + 200 jogg
2000 progressivt (10-3km fart) vila 3 min + 200 jogg
3*(400 30s vila + 200 jogg) 1-3
2-3 km nedjogg

Det skulle vara ytterligare  1500 progressivt men jag fick order av att inte köra på mer. Kanske bäst så för vill absolut inte riskera att dra på mig skador. Några saker som gör att man känner sig som en riktig nybörjare är till exempel att jag inte visste vilka tider jag skulle ligga på per varv i de olika farterna (det tog ett tag att räkna ut..), hur mycket jag än tog i så verkar alla vara snabbare än mig, och hur mycket jag än tog i så sprang jag i princip på samma fart, haha. Det finns utvecklingspotential! Däremot fick jag upp pulsen, runt 190, vilket jag inte har kunnat de senaste veckorna så det var verkligen något positivt! Nu återstår det bara att se hur benen mår imorgon.


Väldigt nöjd med matlådan idag så det fick bli en bild.
Även om jag är nutritionist så är mina matlådor tyvärr
inte alltid av den här superba kvaliteten! 

Nöjd men trött och svettig.You Might Also Like

2 kommentarer

  1. NIce work on the lunch box! And make sure Paul is nice to you - that man be crazy!

    SvaraRadera
  2. Häftigt med löpning på bana! Det där passet såg ju lika avancerat ut som ett simpass. Roligt med tränare och hjälp, du kommer bli ruskigt snabb. Kul att ses imorse!

    SvaraRadera