Kort och hårt

januari 15, 2014

Helgens träning tar ut sin rätt, jag är väldigt tung i kroppen. Kändes segt på simningen igår men efter ett tag när jag hade blivit varm så gick det ändå bra. Det var ett kul pass:

3*100 insim
6*50 fr 1-3
6*25 1 hård fj, 1 lös

Huvudserie:
6*200 vila 30s, negativ split. Låg på 1.20 respetive 1.15
6*150 vila 30s, tröskel
6*100 IM @ 1.50, hade tider mellan 1.23-1.25
6*50 vila 30s, hårt. tider ca 33-34s
250 avsim

Jag ville simma snabbare på 50:orna men tyvärr ville inte kroppen det. En sak där fart är viktig men som jag tycker är lite jobbig med triathlon, är starterna. Tycker faktiskt det är sjukt läskigt,haha. Folk är hetsiga, klänger på en, nästintill slåss samtidigt som vattnet är mörk så man knappt ser något. En av anledningarna till att jag tycker det är så jobbigt är för att jag är långsam i starten. Alla som kallar mig sprinter för att jag kör Olympisk distans har fel. Ni borde fråga mina gamla simtränare va det har att säga om mina sprint egenskaper.. de skulle nog svara att jag är den som har absolut 0 explosivitet. För att bli bättre i starterna försöker jag att få in kort och hård simning ibland och verkligen pressa mig. Hoppas att det kommer ge effekt tills sommarens tävlingar. Några andra viktiga delar att jobba på är det mentala; tänka positivt och se det som en utmaning, samt att vara riktigt uppvärmd innan start. Sen går det oftast ändå inte som planerat. Ett exempel på det var SM i Jönköping i somras där starten blev försenad pga åskoväder. Jag hade värmt upp bra och kände mig laddad men det slutade med att vi som skulle tävla står och huttrar i ca 30 minuter innan starten gick (eftersom de flesta redan hade varit och värmt upp i vattnet). När väl starten går så är jag stel som en pinne. Jag är en stark simmare men efter 1 sekund i vattnet sprutar syran och jag ser alla simma ifrån mig. Efter några 100 meter har jag återhämtat mig och börjar hitta rytm, efter ca ca 800 känns det bra och det slutade med att jag kom upp som 2:a tjej ur vattnet. Det är lite frustrerande när man är en stark simmare men ligger typ sist i starten, så i sommar ska det bli ändring på det! Oj, svävade ut lite där, tillbaks till de hårda 50:rna från gårdagens pass, jag ville simma snabbare för att när som helst ska man kunna bränna av en snabb 50:a, till exempel vid en triathlonstart!=)

Körde även backträning i Hammarbybacken igår kväll. Det gick skitdåligt. Jag kände av astman även efter att ha tagit medicin (kanske pga kylan?), var supertung och var så trött att jag inte kunde pressa upp pulsen. Sprang hem efter ca 50 minuter, deppade lite och gick och la mig tidigt.

Vilade lite extra på toppen på Hammarbybacken

You Might Also Like

0 kommentarer