Uppsatsen är inlämnad och en ljusare framtid går till mötes!

januari 13, 2014

I fredags kl 14.52 lämnade jag in min mastersuppsats, deadline var satt till 15.00. Först var jag  superglad och lättad sedan kom en extrem trötthet över mig. Jag var tvungen att åka hem och sova 1,5h, helt utmattat. Att skriv uppsatsen har varit mycket mentalt krävande. Då menar jag inte att det är jobbigt att sitta och skriva utan snarare att man ALLTID tänker på saker man kan förbättra, om man har förstått en mekanism korrekt, vad man ska ha med, vad man ska ta bort, om de statistiska analyserna man valt är rätt osv. Visst, det är "bara" en mastersuppsats men för mig är en rätt big deal. Jag vill att den ska vara bra! I fredags hände även en annan rolig sak och det var att jag skrev avtal med KI. Nu är det tänkt att jag ska jobba som forskningsassistent och förhoppningsvis doktorera! Jag kommer alltså bli ännu mera nörd än vad jag redan är=) På fredag ska jag presentera och försvara min uppsats men eftersom jag redan har testredovisat uppsatsen för forskargruppen, känns det lugnare än själva inlämningen av uppsatsen.

Förutom fredagens lilla utmattningschock så var helgen full med träning. I lördags körde jag 2 timmars spinning men fokus på intervaller och hårt arbete. Eftersom jag har svårt att köra det själv på trainern så valde jag just att köra spinning istället med SCT. Efter mat och vila drog jag och Tobias ner till Eriksdalsbadet för 3000m lugn simning. Planen var att simma i 50:an men den bassängen var upptagen pga vattenpolo så då blev det att slå sig in på snabbcrawlbanan i 25:an. Det flesta vet att det tyvärr inte är så roligt att försöka simma bland långsamma motionärer utan simvett, men det gick ändå relativt smärtfritt. Igår mötte jag upp några vänner i Hellas och istället för de planerade 90 min löpning blev det 120 min löpning i skogen. Däremot gick det mycket långsammare än vad det skulle ha gjort om jag hade kört själv icke-terräng, så några jättedistanser blev det som tur inte=) Var riktigt trött efter passet ändå och det var väldigt skönt att få duscha, basta och äta våfflor efteråt. På kvällen blev det simning med SCT i 50:an, 4300m, och som vanligt när jag har sprungit innan simningen kändes det som jag höll på att sjunka. Efter ca 45 minuter började jag få ok vattenläge och resten av passet var bättre rent tekniskt men också roligare!


Äntligen inlämnad!

Det blev ett trevligt långpass även om det var -8 och snö=)

You Might Also Like

3 kommentarer

  1. Kommer ihåg när du började prata om hur du ville få ihop din utbildning.....nu är du där ! Lycka till med resten ....kul att följa din träning....kram Sanna

    SvaraRadera
  2. Tack mamsen och tack Sanna! Det känns otroligt skönt att den är klar=)

    SvaraRadera