Cykelvecka och Anti-Gravity

februari 27, 2014

Eftersom jag har haft löpvila ett tag har jag istället cyklat desto mer. Har i princip cyklat varje dag och i söndags var Tobias snäll och lät mig hänga på en 7-mila runda utomhus. De första milen gick väldigt bra, benen kändes hyfsat fräscha och jag var taggad. Efter några mil började benen bli tunga (som vanligt). Varje gång jag försökte sträcka mig efter vattenflaskan eller energibar så köttade Tobias ifrån mig vilket resulterade i att jag knappt drack eller åt något på hela rundan. Vid 5 mil började Tobias mumla något om att jag drog i handbromsen,haha. Jag bonkade! Som högst var pulsen uppe på 181 och snittpulsen blev 155. Det var väldigt kul och jag börjar känna mig mer säker men jag väntar fortfarande på den dagen då mina ben ska vänja sig vid att cykla=)

Nu har jag vilat från löpningen i 9 dagar men idag fick jag chansen att prova springa på ett löpband som tar bort delar av kroppsvikten. Jag tog bort 20% av min kroppsvikt och jag flög fram. Fick inga känningar i hamstring och fick klartecken att börja trappa upp löpningen igen samtidigt som jag måste stärka baksida lår. Har faktiskt styrketränat 3 gånger i veckan  de senaste veckorna för att stärka upp mina svagheter.

Nu är det också bestämt att jag kommer hänga med på TriMallorca med TeamSnabbare!!=) Förutom att nyttja goda träningsmöjligheter kommer jag hjälpa till med simning och kost.  Jag kommer vara på plats mellan 27 april till 11 maj och kommer även hinna tävla (olympisk distans). Det ska bli så kul!

Avlastar hamstring, häftig känsla.

Min gamla baddräkt hade 3 hål och en av sömmarna hade
spruckit..det blev dags för en ny med våriga färger!


You Might Also Like

3 kommentarer

 1. Jag måste bara fråga vart du köpt din baddräkt? SJUKT SNYGG!

  SvaraRadera
 2. Tack!=) Jag har köpt den på innswim.com och det är märket FUNKITA

  SvaraRadera
 3. Grymt kul att det verkligen blir Mallisresa för dig Mika :) Gillar att du hittat en baddräkt med glada och inspirerande färger istället för allt svart, grått och blått!
  Hoppas löpningen känns OK nu när du trappar upp igen!
  Kramar

  SvaraRadera