En dag som kanske kan räknas som en av de mindre bra

februari 19, 2014

Tog beslutet i måndags att det inte blir någon löpning denna veckan för jag har fortfarande känningar i hamstring=( Istället blir det fokus på simning,cykel och styrka...trodde jag ja. Idag vaknade och kände mig extra trött (sådär man ibland känner sig innan man blir sjuk). Jag tog mig ändå upp ur sängen men kände då att det gjorde ont i ljumsken. Hur kommer det sig att man bara vaknar upp med nya smärta...grrr! För att göra det extra roligt så fick jag ont i vänsteraxeln under simningen. Jag slutade att simma medley och simmade lugnt frisim resten av passet. Ljumsken kändes i alla fall bättre efter passet.

Jag kände mig seg och tung i huvudet och kroppen på jobbet så gick hem vid lunch. Åkte raka vägen hem och la mig i soffan med en burk Ben & Jerry's Greek style frozen yogurt sen sov jag i några timmar. Ja, jag tycker faktiskt synd om mig själv. Jag har ont över allt även om jag trappat ner på träningen de senaste veckan, och påväg att bli sjuk. Har bara vilat resten av dagen och hoppas på att jag känner mig frisk imorgon!

Åh just det. Jag tog ett vitamin D prov förra veckan och när jag nu fick provresultatet blev jag rätt chockad. Jag hade 34nmol/L vilket är vitamin D insufficiens och väldigt nära "severe vitamin D defiency",gah!! Kul att man forskar om vitamin D och dess metabolism och inte har tillräckligt höga värden själv. Den största källan till vitamin D är solen och tyvärr vägrar den svenska solen att ge oss detta under vinterhalvåret. Jag läste någonstans att vi endast har haft ca 14 timmar sol i januari,haha, det är ett under att inte ALLA svenskar blir deprimerade under vintern. Kan ju tillägga att även om vi hade haft sol så klara inte kroppen av att använda det ljuset till endogen produktion av vitamin D. Sedan kan vi få i hos vitamin D genom kosten. Den vanligaste källorna är mjölkprodukter, ägg, fet fisk, kött och kosttillskott. Jag äter rätt mycket av alla dessa livsmedelsgrupper (försöker att inte äta så mycket kött) och har även ätit en del kosttillskott under hösten och vintern. Det låga värdet tyder dock på att jag inte har ätit tillräckligt och att jag har slarvat med tillskottet så nu blir det ändring på det fram tills mars/april. Just nu saknar jag California extremt mycket, Tawny if you read this, can you please come and get me?!

Hoppas er dag har varit roligare=)


You Might Also Like

0 kommentarer