Helgträning

februari 02, 2014

Woho, det blev en riktig bra dag igår! Simningen på lördagsmorgnar är oftast lite längre distanser  och även igår blev det så. Passet simmades i långbana och huvudserien bestod av 8*400 @ 6min. Även om jag hade grymt mycket träningsvärk kunde jag lägga dom på 5.30 fart vilket jag är nöjd med. När vi hade simmat 4 st så satta alla på sig paddlar men jag kämpade på utan tills sista 400:ingen. Då tänkte jag att jag skulle simma snabbare med paddlar men istället gick den långsammare.. att simma med paddlar är inte riktigt min grej alltså.

Långpasset på eftermiddagen gick också över förväntan. Där det var som mest snö och backar höll jag rätt tempo men de sträckor med mindre snö fick jag faktiskt hålla igen lite för att det gick lite väl snabbt än vad mina långpass ska ligga på. För att hinna med att vara social sprang jag till Bromma och hälsade på Paula för en pratstund. Fick även nya varor från Maxim=) Fick bland annat recovery drink: som är bra att ha med sig direkt efter passen så att man inte behöver stressa att få i sig mat men ändå optimera återhämtningen och energy bars: som används flitigt under längre cykel och löppass. En annan produkt från maxim som jag ofta använder är total hydration: brustabletter som är enkelt att ha med sig med elektrolyter och lite extra energi som jag  ofta använder när jag cyklar eller efter hårda pass för att återställa vätskebalansen.Idag så var det tänkt att jag skulle köra 3h spinning med SCT men jag hade blandat ihop tiderna så istället för att börja kl 11 som jag trodde så började passet kl9...skit! det betyder att jag kommer behöva sitta 2h på trainern idag vilket inte är det roligaste jag vet. Kommer nog sitta kvar i soffan, dricka kaffe och titta på vinterstudion ett tag till innan jag samlat tillräckligt med energi för att köra igång. Jag vill så gärna att det ska vara vår nu så man kan cykla ute. Vädret nu är ju katastrof! Det är många av mina träningsvänner som är eller ska åka utomlands för att träna och själv sitter man fast i kalla Sverige. Nä, jag ska egentligen inte klaga men det hade varit nice att kunna åka iväg i alla fall 2 veckor till ett varmt land för att träna och bara kunna fokusera på att träna, äta och sova.  Jag kommer komma iväg lite i vår för vid påsk åker jag med Team Snabbare till Mallis för att coacha och träna lite själv, men hade gärna flytt landet ett tag nu också!

You Might Also Like

0 kommentarer