Mer ljus och mindre mörker

februari 04, 2014

Var tidigt på jobbet idag för det var en familj (som ingår i ett av våra forskningsprojekt) inbokad kl 8.00. Det blev alltså ingen simning imorse men däremot kunde jag åka hem när det fortfarande var LJUST ute. Snacka om härlig känsla! Allt känns mycket mer positivt när man får ta del av lite solljus, eller i alla fall något ljus över huvudtaget. Kvällens löppass kommer bestå av intervaller och banpasset kommer bli flyttat till lördag för då är Coopers test inplanerat på bosön med SCT. Jag sprang ju det i höstas på 11.31 och vill så klart förbättra mig. Jag har fått in en del fartpass så hoppas verkligen att jag klarar få upp en snabbare fart, heja heja mig!

Igår fixade jag inlogg till personalgymmet på KI och passade på att köra min styrka/rehab där efter jobbet. Ibland måste man också inse att träningen inte alltid blir som man vill och istället för att cykla på trainern hemma så cyklade jag 45 min med några korta intervaller på spinningcykeln på gymmet. Vi har bara en trainer hemma än så länge och då måste man kompromissa ibland=)

Förra veckan så fick jag förresten känningar i mitt högra knä (popliteus) när jag provade mina första "riktiga" triathlonskor. Jag har nog tidigare nämnt att jag hittills har tränat och tävlat med ett par spd-skor som kostade 199 kr på decathlon.. katastrof! Jag måste lära mig att växla snabbt tills i sommar och lika bra att testa lite när väl cykeln är i trainern och inte kan ramla..  Men tillbaks till popliteus, jag blev nojig över att jag fick känningar förra veckan men kände i alla fall inte av något igår när jag cyklade. Det kan även vara så att det är för att jag har haft bättre kvalitet på löpningen för jag har varit rätt stel i baksida lår. Har en mycket bra stretchövning för baksida lår inlagt i mitt rehabprogram men har försökt köra den lite extra nu när jag kör hårdare och snabbare löpning. Vet inte vad den kallas men ska försöka fixa fram ett foto när jag gör den.

OK, nu ska jag byta om för mitt löppass, *tagga tagga*, det ska bli gött att springa på barmark istället för  is och snömodd!

Oavancerad utrustning för mina cykelpass på
 jobbetYou Might Also Like

0 kommentarer