Mallorca; träning men även tävlingspremiär

maj 19, 2014

Varit borta ett tag från bloggen nu men har haft så mycket annat på gång. Har hunnit med 2 veckor på Mallorca med Team Snabbare, tävlingspremiär, en del jobb och andra projekt samt även blivit magsjuk..från att aldrig varit magsjuk så har jag nu haft oturen att få känna på det 2 gånger på ett halvår. Fy fan!!

Mallorca var i alla fall helt fantastiskt. Jag kan till och med säga att jag lärde mig cykla där,hehe. Har aldrig riktigt förstått alla cykelfantaster eftersom jag mest har tyckt det varit jobbigt och gjort ont överallt, men nu förstår jag=) Simningen och löpningen fick bli prio 2 där nere men hann ändå med att simma lite öppetvatten och lite fler distanspass löpning än vad jag är van vid.

Tävlingspremiären då?Några dagar innan tävlingen blev jag nojig över att jag inte kan växla, och då menar jag verkligen att jag inte kan växla! Som tur är höll sig snälla Emma Graaf sig lugn och höll mig sällskap för lite växelträning. Det här med att slänga sig upp på cykeln i farten är inte riktigt min grej men växlingarna måste ju gå snabbt. Tävlingen kördes efter 1 veckas rätt tung träning och jag hade väl inga stora förhoppningar. Men när det väl var dax för tävlingsdagen var jag ändå extremt nervös. Jag trodde att simningen skulle kännas seg då jag inte simmat lika mycket som jag gör hemma men så fort starten gick kändes det som jag flög fram. Hitta grepp, bra rytm och hade inga problem att navigera. Kom upp först ur vattnet och hade mantrat i huvudet att jag ska "kasta" mig upp på cykeln. Det skulle jag ha gjort om inte en funktionär tyckte jag inte hade hela cykeln över linjen (typ 10 cm...) men regler är regler. Kom iväg bra i en klunga med ca 10st. Männen hade startat 5 minuter före damerna så även om jag var först upp ur vattnet hade man folk omkring sig. Som jag förstod det fick inte damerna drafta på herrar och vice versa men det är svårt att bara låta folk cykla iväg eller dra ifrån en grupp på 10 herrar. Benen kändes tunga efter all träning och när den första backen kom var krampkänningar,haha. Vid ca 17 km kom en annan klunga där 2 tjejer låg i täten och det enda jag kunde tänka på var att så snabb ska jag också bli=) Jag försökte samarbeta med dem i min klunga men eftersom jag var enda tjej tvärvägrade de, jag försökte även dra ifrån några gånger men det var ju bara idiotiskt från min sida. Växlingen ut till löpningen var snabb men benen var tunga och värmen var jäkla jobbig. Löpningen bestod av 3 varv (som skulle vara 3,3km/varv men var nog 3km/varv?) och det var en kamp. Jag hade sådan tur som hade min egna hejarklack; Team Snabbare och Neptun Masters!! Ca 2 km innan mål springer en tjej förbi mig och jag försökte hänga på men det gick för snabbt så det blev en 4:e plats och ändå en jäkligt nöjd mikaela. Ingen smärta i popliteus och bara lite öm i hamstring,woho!

Om jag hade velat skrämma alla mina svenska konkurrenter så hade jag bara nämnt att jag hade 1.59.36 vilket är en sjukt bra tid på olympisk men såklart är jag ärlig och medger att det var en kort bana=) Det jag kommer ta med mig från tävlingen är känslan på simningen, självförtroendet att jag faktiskt kan cykla, och att jag behöver jobba en del på löpningen.


Några bilder från Mallis:
Bjuder på en till då..
Ren lycka när jag inser att jag precis klarat av
att cykla upp för ett berg utan att dö

 Nu ska jag bara bli fri från den där magsjukan så säsongen kan fortsätta med positiva vibbar!

You Might Also Like

2 kommentarer

  1. You go girl!! Kul.läsning. Puss

    SvaraRadera
  2. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    Giaonhan247 chuyên dịch vụ vận chuyển hàng đi mỹ cũng như dịch vụ ship hàng mỹ từ dịch vụ nhận mua hộ hàng mỹ từ website nổi tiếng Mỹ là mua hàng amazon về VN uy tín, giá rẻ.

    SvaraRadera