Är cykeltävlingar alltid längre för killar än för tjejer?

juni 27, 2014

Kroppens känns seg. Simningen känns tung och har knappt kunnat springa något de senaste veckorna pga hamstring. Prioriterar rehab och behandling men börjar bli stressad över min löpning. Jag vill ju bli snabb! I tisdags provade jag jogga men fick vända efter 18 min. Påväg hem provade jag att springa i olika farter och konstigt nog kändes det inte alls i hamstring vid lite högre farter (inte för hårt). Om det hade varit tävling är det väl mer vanligt då det snarare är adrenalinet som gör att man inte riktigt känner smärta. Men jag lover er, jag hade närmare noll i adrenalinpåslag när jag var ute och sprang..


Det som har känts bäst är faktiskt cyklingen. På grund av att vädret sög i måndags körde jag på trainern men i onsdags cyklade jag med Fredrikshof. Det är superkul! Jag får träna på att köra i klunga och det är verkligen ett härligt gäng. Sen är det kul när ledare hojtar fri fart,hehe. Även om benen kändes möra av styrketräningen i måndags (har haft skrattretande mycket träningsvärk av några knäböj..) så blir man fett taggad att sprinta loss när man kör i grupp. Jag är som sagt ny inom cykelvärlden men en sak som jag uppmärksammat är att på cykeltävlingar är det alltid kortare sträckor för tjejer än för killar. Varför är det så?! Tog upp den frågan i gruppen efter cykelträningen men de flesta sa bara att det inte visste och skrattade lite nervöst,haha. På riktigt, varför är killarnas lopp längre?

Hann med SwimRun ute i Hellas igår. Hade på mig Camaro speed skin som är väldigt stretchig och lätt att simma i. Jag var väldigt nojig över hamstring och tog det lugnt första varvet. Löpningen gick bra och smärtfritt men det började göra ont när jag simmade. Gah!!!Jag får alltså ont i hamstring när jag lägger på bensparken. Den behövs för att få en bra rytm med armarna så när jag lät benen hänga sjönk farten en del. Av någon anledning belastar jag hamstring extra mycket vid OW simning, kanske det faktum att jag simmade med skor också? Även om jag höll igen gjorde jag en ok tid 58.03 och kom in på en andra plats. Det känns sådär idag, lite öm men ändå ok. Ska se till att köra mina rehabövningar och förhoppningsvis få in ett cykelpass i eftermiddag.

Försökte få till en gymbild men jag känner mig
mest muppig över att göra det.
Det var inte bara jag som körde på Camaro=)

You Might Also Like

0 kommentarer