Hallsta Triathlon och SwimRun

juni 11, 2014

Tävlingssäsongen 2014 har kickat i gång i Sverige och för mig var Hallsta triathlon först ut. Som vanligt var jag übernervös dagarna innan. Jag tycker simstarten och växlingen från simning till cykel är jobbiga moment så blir alltid lite extra nervös när jag börja visualisera loppet.

Vattnet var hyfsat kallt så efter att ha värmt upp på land väntade jag med att hoppa i förrän precis innan start. När starten gick kände jag att luftrören drog ihop sig och syran kom på typ 2 sekunder. Älska sprint!? Försökte tänka på att andas lugnt så inte astman skulle bli värre och hittade tillslut en ok rytm. Nu var det här då en sprint och när man precis har hittat rytm är det dags för att växla till cykel; sjukt hetsigt! Gjorde en helt ok växling och kände mig stark ut på cyklingen. Vi var en klunga på 5 tjejer tror jag och ingen ville egentligen dra och slita ut sig för mycket tills löpningen. Jag drog en del men höll mig ganska avvaktande ändå för visste inte hur benen skulle svara på löpningen om jag tryckte på mer på cyklingen. Cykelmomentet är fortfarande nytt för mig så den här säsongen kommer handla mycket om att lära mig hur min kropp svarar på tävling. Jag kommer ihåg att inför växlingen till löpningen hann jag tänka "ok, det här kommer göra ont men jag vill fan inte komma fyra". Jag tror jag var fyra ut på löpningen och helt ärligt så kändes det för jävligt. Benen var tunga och jag hade svårt att andas. Försökte tänka på att hitta en jämn frekvens och inför sista varvet låg jag tvåa med 2 tjejer precis bakom mig. Istället för att låta mig stressas av detta bestämde jag mig för att prova på en "långspurt" vilket höll hela vägen in i mål. Det blev en andra plats! Vilken lycka att ta sig i mål utan skadesmärta=) hade ju ont överallt..haha, men inte pga av skadeproblem utan över att jag faktiskt kunde pressa min kropp. Dagen efter kände jag däremot av hamstring (en envis rackare!) så var en sväng på access rehab för behandling. Jag är väldigt tacksam att jag har fått möjligheten att få hjälp av de bästa!

En andra plats efter grymma Amanda! 

Förra veckan kickade även träningstävlingen i SwimRun igång ute i Hellas. Jag hade ett tröskelpass löpning på schemat men bytte ut det till SwimRun istället. Fick lida för det beslutet.. det blev ett jäkligt jobbigt pass men fick tyvärr slita mer än tänkt och löpteknik sög i slutet, dvs hamstring klagade. Sjukt roligt event men måste inse att min kropp tar lite längre tid att återhämta sig efter ha varit skada under en längre period. När jag summerade förra veckans träning insåg jag snabbt varför kroppen känner sig lite sliten; 27 mil cykel, 50 km löpning, 5 pass simning + rehab/styrka + jobbat 85% + ("hemligt" projekt som snart inte är så hemligt längre!!)

Trevligt sällskap i Hellas! Vad är det egentligen som jag har på mig?=)
Denna vecka består av mindre mängd, mer fart och mer vila=)


You Might Also Like

3 kommentarer

  1. kul att följa dig Micka...fantastiskt bra jobbat...nyfiken på det hemliga projektet!! berätta..
    kramar Sanna

    SvaraRadera
  2. Du är bäst! Puss på rä flicka!

    SvaraRadera