Midsommar

juni 24, 2014

I torsdagskväll åkte jag, Tobias och en gäng andra ner till S.Munkarp för att fira midsommar. Vi passade på att ta med cyklarna för att kunna kombinera midsommarfirandet med att utforska den skånska landsbygden.

Vi kom ner rätt sent så det blev sovmorgon på fredagen sen drog vi till storstaden Eslöv för att införskaffa det nödvändigaste i matväg. När vi väl var hemma igen var det riktigt trevligt väder och några av oss bestämde sig för en cykeltur och några för en utflykt till söderåsen. Det skulle bli en lätt runda men av någon konstig anledning gick det snabbare och snabbare,haha. Väl hemma påbörjades direkt förberedelser inför kvällen och midsommar firades med grillning, lek, gott vin och världens bästa sällskap!

På lördagen trotsade vi det mulna vädret och chansade på att åka ner till Österlen. Där besökte vi Stenshuvud. När man är på toppen på det norra huvudet är vyn storslagen så ta en tur dit om ni är i närheten. Om man är på Österlen och det är sommar kan man inte missa att bada i havet..eller? Vi var tre tappra som kastade oss i det 14 gradiga vattnet. Jag som är världens största badkruka (ogillar att vara i vatten som understiger 25 grader) höll mig ändå i ca 5 minuter. Vi hann knappt byta om innan svarta moln blåste in över oss och regnet öste ner. Innan vi åkte hem hann vi med ett stopp till, nämligen Kafé Annorlunda. Deras specialitet är kakbuffé och vid första anblick ser kakorna rätt tråkiga ut, typiska småkakor och vetebullar. Men de var supergoda och kafébiträdena blev nog chockade när ett gäng kommer in 30 minuter innan stängning och hinner äta 3 omgångar kakor var samt 3 termosar kaffe. Matintaget var inte slut där för när vi väl kom hem höll min lillebror på att grilla och mamma hade fixat gott tillbehör så ännu en gång blev vi mätta och belåtna. Resten av kvällen tog vi det lugnt och kollade på fotbolls-VM.

För att maxa upplevelserna under vår resa gick vi upp kl 7 på söndagen för frukost och ytterligare ett cykelpass. Det skulle också vara hyfsat lugnt men slutade med ett snitt på 33,3km/h, så sjukt kul. Stor eloge till Hanna som knappt har cyklat något och ändå hängde med på rundorna. Vi skyndade oss att byta om och packa ihop för att hinna med ett gofika-stopp hos min syster ute i Reslöv. Hon hade gjort gräddbullar, vetelängd med rabarber och en maräng och glasstårta med rabarberkompott. MUMS!

Sammanfattningsvis har helgen bestått av att vara social, roliga cykelpass och väldigt mycket gofika! Lite bilder:


Hela gänget
Vacker vy från StenshuvudKlockrenbild där jag visar min uppskattning till solen=)
Gofika i Reslöv. Här med syrrans fästman
Hanna uppskattade fikat lika mycket som vi andra!You Might Also Like

1 kommentarer

  1. Härliga bilder på vad låter som en härlig helg. Perfekt att kunna kombinera utflykter, gott att äta med träningen tillsammans! Underbara Skåne <3

    SvaraRadera