Förändring

september 25, 2014

I morgon är det sista dagen för mig som forskningsassistent på KI och inga fortsatta doktorandstudier. Har lärt mig mycket och lärt känna många fina människor men har samtidigt mått dåligt på arbetsplatsen av olika anledningar. Jag kan fortfarande inte fatta att jag har klarat köra en så bra triathlonsäsong parallellt med detta. Många dagar har jag kommit hem på eftermiddagen, lagt mig i sängen och inte kommit ur sängen förrän dagen efter.. Även om jag vill forska är det INTE värt att må dåligt, så för några veckor sedan sa jag upp mig.

Mamma påminde mig om något för inte så länge sedan. När jag började gymnasiet så hade jag sagt till henne "jag älskar att lära mig saker och kommer plugga resten av livet". Bara för att klargöra en sak, jag har aldrig varit en mönsterelev. Ungefär en miljon gånger under min studiegång har jag fått höra att jag prata för mycket, att jag är ofokuserad, slarvar när jag skriver m.m.. men det tar inte bort det faktum att jag älskar att lära mig saker. Ibland har jag bara haft för mycket energi och svårt kunna koncentrera mig, och om jag tycker saker är ointressant för stunden försvinner fokus helt, hehe. För att jag ska kunna lära mig saker så måste jag vara i en stimulerande miljö och för mig är det bland annat att ha kunniga människor som inspirerar nära till hands, att arbetsmiljön bidrar till att man känner sig motiverad till att lösa problem, ta egna initiativ, ge det där lilla extra samt känna att man vågar göra misstag. Man ska lita på sin magkänsla och min sa att det var dags för en förändring. Hälsan ska och kommer alltid att gå först!

Jag säger inte att jag aldrig kommer forska, men för tillfället blir det en paus ifrån det.

Nu väntar en rolig och spännande höst som inkluderar träning, eget företag, och en ny arbetsplats!

Jajamen!
Har även ett annat hemligt projekt på G! 


You Might Also Like

1 kommentarer

  1. Helt rätt val gumman. Du har vettiga värderingar och tankar kring ditt beslut! Lycka till med det nya.
    Vi måste verkligen Skype:a snart!! Kramar

    SvaraRadera