Min väg till Triathlon- Del 2

oktober 27, 2014

Min första triathlontävling var Sickla triathlon som är en träningstävling här uppe i Stockholm. Jag var sjukt nervös och smärtan i benen när jag gick av cykeln kan inte beskrivas med ord (jag skrek ajaja den första kilometern) men fy tusan var kul det var!

Den enda bilden från Sickla Triathlon 2012 på mig (som jag kunde hitta) är den här.. Jag hade i alla fall min nya cykel, körde den första tävlingen med 80-talsracern. På mig hade jag löparshorts och linne, typ spinningskor med snörning som kostade ca 299kr, och en hjälm som min kära mor hade fått från sitt jobb ett år tidigare.

Efter det hjälpte Tobias mig att köpa en begagnad racercykel. Den kostade 5500kr och jag tyckte det var väldigt mycket pengar för en sportpryl, hehe. Min första riktiga tävling var Karlstad triathlon (olympisk distans) och jag åkte dit med Tobias. 

Karlstad Triathlon 2012. Japp,samma outfit
som ovan.klockren va?haha.
Foto:http://mjonssonfoto.se
Eftersom jag hade problem med popliteus hade jag knappt cykeltränat något alls på cykel (tror det var 2 pass). Efter en väldigt spännande avslutning tog jag mig i mål som första dam. Jag var överlycklig även om jag inte trodde att man kunde bli så trött under ett lopp men ändå fortsätta pressa sig. Redan på första milen på cykeln kändes det som jag hade maxpuls och syran sprutade. 

2012 var samma år som OS och jag har aldrig varit så uppspelt över att kolla på någon sport på TV som när jag såg Lisas lopp i OS! Senare i augusti tävlade jag Stockholm Triathlon och till min stora förvåning vann jag igen, woho!! Löpningen var lite misär med tanke på all betong runt slotten och slottsbacken men såklart var det kul också;) Tyvärr hade jag riktigt ont i knäet efteråt och detta var dagen då popliteus blev så dålig att jag skulle behöva ha löp/cykelvila samt rehab i nästan 10 månader till.. Hittade tyvärr inte en enda bild från det loppet.

Men i samma veva var det faktiskt en världcupstävling i Stockholm som Lisa vann och det var i den stunden jag bestämde mig; jag ska satsa på triathlon och jag vill till OS. Det låter kanske klyschigt men jag blev så jäkla inspirerad av Lisas prestationer det året så man kan säga att det var tack vare henne som jag tog steget till att våga satsa på triathlon.
Foto: http://www.triathlon.org/news/article/norden_thrills_home_
crowd_with_itu_world_triathlon_series_stockholm
Visst det är rätt höga mål men man ska inte vara rädd att satsa på sina drömmar! På Stockholm City Triathlons klubbfest hösten 2012 fick jag även en fin utmärkelse, nämligen "Årets Rookie". 

Fick den här fina utmärkelsen från
Stockholm City Triathlon på
hösten 2012
Efter jag blev skadad så arbetade jag hårt för att bli tillräckligt stark för att klara av cykel- och löpträning. Jag är överörlig vilket betyder att jag har lätt att skada mig på konstiga ställen, tex popliteus eller axlar eftersom jag sträcker ut min leder för mycket i vissa rörelser. Man lär sig detta den hårda vägen, dvs när man provar på något nytt och inser för sent att man har fel teknik/är för svag och skadar sig..

I somras vann jag SM på Olympisk distans och jag fick även möjligheten att tävla för Sverige i en Europa-Cupstävling i september. Det är en bit kvar och och jag har såklart mycket att arbeta på (speciellt min löpning) men jag har i alla fall kommit ett steg närmre mitt drömmål; OS!

Jag kunde knappt fatta att jag faktiskt
tagit hem ett SM-guld
Väldigt trött men lycklig över en 14:e plats på
Europa-Cupen i Rumänien. Mina
första ITU-poäng!
Extremt Glad över SM-guldet!


You Might Also Like

1 kommentarer

  1. Du är så otroligt stark på många vis Mika och du ska veta att jag tror på dig och dina drömmar! Fantastiskt resa du gjort hittills och under vilken kort period! Heja heja heja!! Kramar

    SvaraRadera