Masters SM i långbana 2014

december 02, 2014


Det var en mycket rolig helg i Falkenberg men med blandade resultat. I fredags gick mina huvudistanser; 400IM och 800fr. Det började lite hastigt då vi kom ditt sent (20 minuter innan isimmet slutade) så hann precis simma in ca 1000m. När jag ställde mig på startpallen inför 400IM var jag faktiskt rätt nervös! Bredvid mig hade jag Linda som jag har tränat med många meter i bassäng och som också är en mycket stark simmare. Första 100m fjäril gick sjukt bra, vart lite övertaggad, haha. Hade 1.12!:) Målet var under 5.30 men jag tog mig i mål på 5.33.  Sedan var det dags för 800 frisim och även om det ”bara” är 800 meter så känns det alltid superlångt inför tävling. Tankar som ”kommer jag orka” och ”tänk om jag dör” dyker alltid upp i skallen. Jag försökte hitta en bra pace direkt och efter 150 meter låg jag och simmade i princip själv. Körde ett stabilt lopp och kom i mål på tiden 10.14 vilket faktiskt är helt ok i långbana. Innan jag blev sjuk var målet under 10 min för simträningen har gått riktigt bra de senaste veckorna. Eftersom jag hade varit sjuk satte jag målet på 1.16 rundor vilket motsvarar 10.08. Nådde inte ändå fram men kan väl skylla på låsningen i ryggen/revbenen 1 veckan innan tävlingen ;)

Nä man ska aldrig skylla ifrån sig! Jag var inte bättre än 10.14 i fredags. Simning är rätt speciellt för man har liksom bara en chans och den är ganska kort också. Det är bra att träna på tävlingsmomentet i simningen för det är en stor urladdning både mentalt och fysiskt!

Allt annat på tävling förutom 50fj (32.68) gick riktigt kasst.. Jag skäms över att skriva detta men 100fr gick på 1.07…jag DÖR så dåligt! Hade ingen speed och efter 70m sprutade syran som jag verkligen inte kunde hantera. Första 100 fr simmade jag i lagkappen och den gick på 1.04 höga så det var väl lite bättre men inte bra. Efter 1.07 loppet kom alla gamla känslor fram över varför jag slutade simma,haha. Någonstans långt bak i mitt undermedvetna tror jag varje gång jag ställer upp i en sprintdistans att idag är dagen då jag är überexplosiv. Men nope, det slutar i princip alltid med en dålig tid, syra upp till öronen och en besviken Mikaela.

Aja, jag fick i alla fall hänga med världens härligaste gäng från Neptun Masters och det är något man ska vara tacksam över!
Fina Falkenberg
Bästa Klubb; Simklubben Neptun! Och det
firades traditionsenligt:)

You Might Also Like

2 kommentarer