Välkommen tillbaks kroppen!

april 14, 2015

Det har varit helt fantastiskt att få vara hemma med familjen mer än 24h :) Av någon anledning brukar det alltid vara stressigt när jag ska åka ner och hälsa på.. Men denna gången hade jag som sagt ordentligt med tid.

Bra återhämtning:) (ja det är alkoholfri öl)
 Har ju haft det rätt kämpigt med kroppen och att den inte svarat på träningen sen tävlingen i Portugal men tack vare lugnare tempo, bra träningsmöjligheter och mammas mat kan jag med glädje säga att kroppen äntligen börjar kännas bra igen! Känns rätt skönt då jag ska tävla på söndag! Om jag ska vara ärligt som kan jag fortfarande inte förklara vad som hände i Portugal men kroppen måste varit i obalans. Jag blev ju sjuk direkt efter träningslägret och när jag började må lite bättre efter en vecka så tränade jag på utan att tänka på att kroppen skulle blivit lite försvagad under sjukdomen. Ett misstag som jag inte kommer göra om igen.

Träningen i Skåne då? De första passen var tunga men sedan har det hela tiden gått bättre och bättre. Simningen har gått i snigelfart de senaste veckorna men under de senaste passen har farten äntligen börjat komma tillbaks. Cykelbenen har också börjat komma tillbaks och jag måste ju säga att det är lättare att få till bra cykelträning i skåne. Jag har haft väldigt tur med vädret men det är princip bara att gå utanför dörren så väntar hur många olika rundor som helst och nästan utan trafik. Den enda lilla minuset är väl vinden då. Mitt sista cykelpass var nästan på 4h och i början flög jag fram men stora delar av passet fick jag kämpa i motvind och det var inte bara jobbigt för benen utan det var främst mentalt jobbigt att knappt komma framåt,haha.

Och löpningen (som jag vissa pass har kämpat att hålla 5.20min/km-fart), där har benen börjat kännas lättare. I lördags fick jag till ett bra brickpass! 1h cykel där sista 10 minuterna som skulle motsvara tävlingsfart och sedan var löpning som bestod av 1km jogg + 4 km på 10km-fart +2km jogg. Hade laddat mentalt för det passet under hela jobbpasset (friskis 8-14) och när jag satte mig på cykeln hade jag bestämt nu jäklar ska passet gå bra..och det gjorde det! Benen kändes lite tunga första 40 minuterna på cykeln men sen släppte det och sedan fick till min 4km på 3.54min/km-fart, YES! 


You Might Also Like

0 kommentarer