Race Report Mallorca Triathlon

maj 16, 2015

Den kommer lite sent men här är den: race report Mallorca Triathlon.

Efter en riktigt tuff träningsvecka var det dags att ställa sig på startlinjen. Eftersom jag har varit väldigt besviken och ledsen över mina senaste tävlingar så var den enbart till för att ha kul. Jag körde samma tävling förra året och tyckte det var en rolig bana. Vi åkte buss ditt och det hela började med att vi blev sena så att vi hann precis checka in cyklarna och ta på oss våtdräkterna när speakern ropade "please get out of the water". Jahapp, ingen uppvärmning där alltså. Vanligtvis brukar jag både jogga och sedan hoppa i vattnet och simma in men nu fick jag nöja mig med att veva på armarna och hoppa på stället i 2 minuter.

När starten gick försökte jag var snabb ut till första bojen men armarna var lite sega, eller rättare sagt min kropp var seg efter all träning och den uteslutna uppvärmningen. Tillslut var vi 3 tjejer som bröt loss från resten av folkmassan; jag, Annie och en tjej från Storbritannien. Efter ca 750m kom vi ikapp herrarna som startat i tävlingsklassen och det var ett jäkla meck att försöka ta sig fram! Varför startar man i tävlingsklass i triathlon om man inte kan simma? Det är ju ändå en sport men 3 grenar liksom?!

Vi den näst sista bojen får jag en kallsup när jag försöker simma förbi 3 grabbar och håller på att tappa de andra tjejerna men som tur var hade på sig vita badmössorna så fick sikte och fick tag på fötterna igen. Simningen kändes överlag inte så snabb men kontrollerad och vi hade ändå optimla förutsättningar med varmt vatten och inte en enda våg i sikte. Jag var upp ur vattnet som 3.e tjej på tiden 19.27.  Växlingen gick väl ok utom att våtdräkten fastnade i chipet..

Väl upp på cykeln va jag lite avvaktande. Min hjärnan vill inte riktigt släppa missödet med krampen i portugal. Vi var samma 3 tjejer som simmade som nu cyklade och det var så sjukt kul för alla var starka cyklister:) Vi samarbatea bran men något som jag störde mig otroligt på var att när vi kom ifatt killar så började det öka? men vi fick ju inte drafta på grabbarna och det var lite svårt att hålla sig till vänster sida av vägen. Sedan kom det i fatt en klunga på ca 20 grabbar och då saktade de in framför oss när det väl har gått om... vi blev riktigt förbannadade och jag var inte sen att dra längst fram och skälla ut dem. Jävla muppar som förstör vårt race! En annan sak so var lite sur var att vi såg en av de andra tjejerna ligga mitt i en herrklunga under hela cyklingen..

Cykelbanan är nice för det är fin omgivning och typ böljande väg, sedan ligger vändpunkten i en nedförsbacke:) När jag kommer in för att växla ut på löpet håller jag på att hänga upp min cykel vid fel nummer. Ooops! Efter en del krångel i växlingsområdet så var det dags för löpningen och ingen kramp i benen:) Ja de var ju tunga men ingen kramp. Första varvet var riktigt tufft men sedan började det släppa och jag jag fick ett bra flow. Det var över 30 grader och 1 vätskekontroll per varv men tack vare emma graaf som sprutade vatten på mig längs banan dog jag inte av värmeslag. Det var även massor med fina människor som hejade längs med banan , tusen tack! När det är ca 200 m kvar springer tjej som satt i herrklungan under cykeln om mig. Va tusan är det med mig och spurter? Jag kunde inte svara men jag var lika glad för det, ingen kramp, det kändes kontrollerat och jag hade kul under hela racet :)

Tack all ni som hejade längs banan, det betyder väldigt mycket. Jag behövde verklige hitta tävlingsglädjen i detta race och det gjorde jag!

You Might Also Like

0 kommentarer