Att simma ensam

augusti 15, 2015

Jag gillar att träna i grupp och jag har svårt att träna för mycket ensam. Speciellt simning. För mig är simning en gruppsport dessutom har man som gammal simmare blivit bortskämd med att alltid ha en coach på kanten som pushar en lite extra. Det hade jag inte igår, men däremot hade jag ett tufft simpass på schemat. Hade lite ångest över att jag inte skulle klara av serien. Kroppen var tung efter en hård träning. Laddade genom att möta upp Paula vid fotografiska för lunch och njuta av fina fotografier. Fanatiska fotoutställningar med Inez och Vinoodh och Nick Brandt men överraskande nog så gillade jag mest Anders Zorns fotografier och etsningar. Häftigt att se fotografier som inspirerat honom i hans målande och även från hans vardag och resande. Vissa foton var från 1890-talet, det är ju SJUKT lång tid sedan! Det var även en väldig kontrast att se foton på kvinnorna runt 1900-talet jämfört med Inez och Vinoodhs, på kvinnor, främst modeller från 90 och 2000-talet.. Märkbar skillnad i kroppsideal.

Drog vidare till Eriksdalsbadet och fick en bana helt för mig själv i inomhus 25:an. Hoppade i och det kändes som benen ville sjunka till botten. Men jag hade laddat mentalt för att göra detta bra och dessutom skrivit ett långt insim på 1500m som jag vet jag behöver. Så här såg huvudserien ut och all pace = 1500m pace:

400 at pace @ 7:00
1x100 2 sec faster than pace @ 1:50
300 at pace @ 5:15
2x100 2 sec faster than pace @ 1:45
200 at pace @ 3:30
3x100 2 sec faster than pace @ 1:40
100 at pace @ 1:45
2x100 fast @ 1:35
let's finish the day with 6x50 fast on 1:30

Jag klarade det! Jag simmade ensam och klarade av att kötta en bra serie även om det kändes tungt. Är väldigt nöjd över att min kropp och skalle klarade av detta. Om ni vill köra en jobbig serie så testa den:)

Bäst att träna med vänner:)


You Might Also Like

0 kommentarer