Simning i Palma, Mallorca

november 17, 2015

En sak som jag tycker kan vara svårt att hitta när man är på resande fot, är bra och prisvärda simhallar/pooler. Av erfarenhet så brukar det faktiskt vara så att i Europa är det bäst att leta rätt på kommunala pooler. Problemet med dessa är att de är oftast svåra att hitta om man inte kan landets språk. På norra sidan av ön där jag varit tidigare, Alcudia, är det främst hotellen som står för poolerna (sporthotell) men här i Palma upptäckte jag att det vara lite svårare att lokalisera. Det enda vettiga jag fick fram på google var deras  största (?) träningskomplex San Hugo. Begav mig dit och förväntade mig att det skulle gå som på en dans. Vilket det inte gjorde såklart. Efter kl17 är ALLA pooler abonnerade av simklubbar,haha. Jag kom för övrigt dit 16.45.. Är ändå rätt osvensk av mig så jag försökte lösa problemet på plats. Jag verkligen hatar att jag inte kan spanska men frågade ut personalen till max på en blandning mellan franska, spanska och engelska och tillslut hade jag dels lokaliserat en simhall som låg i närheten av San Hugo som var öppen till 22 (Sport centre Son Moix dit jag drog och simmade) och dels en pool som bara låg 750m från vår lägenhet, HURRA!

Har simmat där flera gånger nu och den enda anmärkningen är att det är lite varmt i vattnet. Så var dock inte fallet på Son Moix simhall. Har haft en egen bana varje gång eller fått dela med EN annan person. Där är mest folk på kvällen så har lagt mina simmpass kl 9 på morgonen eller vid 14-tiden. Tänkte sammanställa lite info jag har tagit del av om det är någon som reser till Palma och vill simma. Vi bor i Cala Major och då ligger simhallen Sport Centre Rudy Fernández (25 meters pool med 6 banor) närmst.

Detta gäller för alla kommunala simhallar i Palma:

Pris: 4,5 euro per gång eller 31 euro för en månad. Om man är bosatt i Palma kostar 1 månad 23 euro. Det går ej att handla med kontanter utan man måste ha ett kreditkort, vilket de flesta har:)

Så här kommer en lista på kommunala simhallar i Palma:
-       

Path de Ca na Gabriela, 29 PC:07600 Palma de Mallorca
Street de la Mare de Déu de Montserrat, 62 PC:07008 Palma de Mallorca
Path de la Muntanya, PC:07198 Palma de Mallorca
Street d'Adolf Vázquez Humasqué, 6 PC:07015 Palma de Mallorca
Street de l'Hostal de l'Estel, 4 PC:07002 Palma de Mallorca
Street de la Concòrdia, s/n PC:07004 Palma de Mallorca
Path de la Vileta, 40 PC:07011 Palma de Mallorca
Street del Cap Enderrocat, s/n PC:07011 Palma de Mallorca
Path de Can Cota, 6 PC:07199 Palma de Mallorca


För mig funkade inte vissa adresser i google maps så här får ni en bild på en karta (så man i alla fall ser vilken stadsdel de ligger i) var de olika simhallarna ligger:

You Might Also Like

0 kommentarer