Figueroa Mountain och Practice Criterium

januari 19, 2016

Denna helg blev det cykelfokus. I lördags blev jag upphämtad runt 8.30 och sedan körde vi söder ut i ca 50 min. Parkerade i Los Alamos och där mötte vi sedan upp resten av gruppen som vi skulle cykla med. Tror vi var 10 pers totalt.

Hann cykla ca 3 h innan stigningen uppför Figueroa Mountain började. I ungefär 40 min kände jag mig stark sedan började benen göra lite småont... Kul att veta att det då var ett bra jäkla tag klättring kvar,hehe. Det hade blivit riktigt varmt under tiden så förutom benen så trodde jag att jag skulle dö av värmeslag. Vägrade stanna under tiden, det kan man ju inte göra när man klättrar?! Utsikten var helt fantastiskt och tankarna gick från  "nu går det inte mer" till "wow, snacka om vilket lyx att få vara här" . När sista kurvan kom var jag dock överlyckligt att jag var framme. Hann pusta ut lite och sedan började vi köra utför. Fanken va de andra körde på bra alltså. Jag var en riktig fegis och dessutom var jag tvungen att stanna en gång för att fota. Väl nere så stannade vi till vid Neverland Ranch ( mer känt som Michael Jacksons bostad) sen var alla rätt trötta så då bomba vi hem på motorvägen. Väl framme vid bilarna hade vi cyklat 5h, jag var mör.
Trött och glad
Det var en helt fantastisk dag och jag är extremt tacksam över att ha lärt känns supertrevliga människor här!
Utanför Neverland Ranch
På söndagen körde jag mitt första Criterium. Varje söndag är det träningstävlingar. Ett B race på 30 min och ett A race på 50 min. Körde det på 30 min för jag var både sjukt nervös och fett trött i benen. Första varven var jag rätt feg och märkte att jag var rätt kass på att ta kurvor, alltså var detta perfekt träning för mig! När jag började känna mig mer bekväm då gick jag upp och tog förningar. Med några varv kvar var det en kille som drog iväg och jag tog hjul, märkte att ingen annan reagerade tillräckligt snabbt så det blev ett bra avslut :). 30 min var lagom för mig, benen var kaputt men det var väldigt kul!


You Might Also Like

0 kommentarer