Clermont Sprint American Cup

mars 07, 2016

Yes då var första triathlontävlinngen avklarad. När jag bestämde mig för att tävla i Clermont hade jag varken kollat upp hur man tar sig runt där eller boende. Fick en liten chock när jag insåg att man verkligen behöver bil där och boende var relativt dyrt. Slängde iväg massor med förfrågningar om home stay och tillslut fick jag tag i en man som heter Wade och är duathlet. Alltså utan honom hade det inte blivit någon tävling. Han hjälpte mig med skjuts, mat, cykel och jag blev till och med bortskämd att ha någon ut med banan som hejade på mig :) Tack så hemskt mycket för allt!

Eftersom jag bokade mina flygbiljetter innan jag hade boende så blev det en snabbvisit. Åkte från San Luis Obispo torsdag kväll för att mellanlanda i San Francisco och sedan 5h på nästa plan till Orlando för att landa 7.26 på morgonen,hehe. Kanske inte bästa uppladdningen men fick några timmars sömn på planet. När jag väl va på plats satte jag ihop cykeln och sen drog vi ut på lite lätt rull. Åkte även förbi sjön vi skulle simma i. Var lite nervös att hoppa i vattnet eftersom det fanns en skylt där de varnade för alligatorer?! Snacka om mardröm att bli attackerad av en sådan när man simmar.. Resten av dagen spenderade bara av att vila och äta.


På lördagen när jag vaknade var segheten i benen borta efter flygresan och jag började bli nervös. En sprint är kort, jäkligt hårt och eftersom de är tidigt på säsongen är folk extra nervösa och taggade. Fick i mig en bra frukost och sedan åkte vi ner till tävlingsområdet. Jag kunde cykla ner sista biten vilket var skönt. Det tog dock lite väl lång tid att checka in cyklarna så fick stressa lite att få in jogg som uppvärmning. Jag måste värma upp mycket för min kropp är rätt seg att komma igång. Fick ihop ca 15min jogg och 15 uppvärmning i vattnet. Kändes lite konstigt att ha på sig våtdräkt eftersom jag har haft det sedan september, har heller inte tränat något OW förutom tävlingen i Thailand.

Starten gick och som väntat var det en tuff start. Mycket slagsmål men lyckades i alla fall undkomma slag i ansikte,hehe. (Efter loppet frågade Wade hur starten hade känts för det såg väldigt kaosartat ut där jag försvann några gånger under vattnet..skönt att veta att man inte bara inbillar sig att folk försöker dränka en). De första 300m är alltid kaos, känns som man ska drunkna. Kom inte in i en bra rytm förrän efter ca 400m vilket är för sent för en sprint så simtiden blev lite långsammare än jag hade hoppats på.
Ut på cykeln var vi väl 4 tjejer som snabbt jobbade ikapp en större grupp lägre fram. Det brände rejält i benen första varvet och jag lyckades även vara lite dålig taktiskt. Det vill säga drog mycket men lyckats hamna långt bak i klungan inför vändpunkterna..insåg såklart att det var dumt så det resterande varven såg jag till att vara först inför varje sväng. De var några starka tjejer på cykeln och vi gjorde några försök till utbryt men banan var rätt platt samt vi var en stor klunga så lyckades inte riktigt. Jag visste att jag hade behövt bryta loss eftersom jag löpningen är min svagaste gren. Men när jag insåg att det inte skulle gå började jag istället förbereda mig mentalt på löpet.

Första steget på löpningen är alltid extra jobbig men jag märke direkt att jag kände inte av foten alls och benen var faktiskt helt ok. Saknade lite klipp i steget men efter 1 varv började det kännas bättre och andra hälften av 5km gick snabbare än första. Tog mig i mål på tiden 1.03.27 och var väldigt glad över att ha gjort ett stabilt lopp så här tidigt på säsongen, helt smärtfritt dessutom! Har som sagt inte kunnat träna ordentlig löpning på 4 månader pga foten så det här var verkligen ett besked att jag är påväg tillbaka. Nu är jag hemma i SLO igen och är supermotiverad att träna vidare. Det blir några lugnare dagar för att se att foten fortfarande är ok och sen fortsätter arbetet inför kommande tävlingar. Extra tack till mina sponsorer Stockholm CK, Eric Perssons Revisionsbyrå, Access Rehab, Trispot Triathlon Store och Saucony som gör det möjligt för mig att fokusera helt på sporten och prestera på topp!

You Might Also Like

2 kommentarer

  1. Va kul att det kändes så bra gumman! Grymt att få en sådan start som motiverar dig vidare som du skriver *klappar händerna* yeah!
    Kramar

    SvaraRadera
  2. Spännande läsning, lycka till med fortsättningen !!

    SvaraRadera