Skandis GP!

maj 15, 2016

Nähä det blev ju inte riktigt som jag hade tänkt mig.. Idag var det dags för tävling och inte vilken tävling som helst utan mitt första GP lopp nämligen Skandis GP. Det är ett lopp där man kör 15st 2km varv i centrala Uppsala. Femton (!) gånger uppför en rätt brant backe.  Jag var både nervös och taggad. Väl på plats mötte jag upp Stockholm CK gänget, och Sara och Oskar . Väldigt bra känsla att vara där med klubben tillskillnad från alla mina senaste tävlingar där jag har varit helt själv. Försökte få till en bra uppvärmning och blev lite extra nervös när jag insåg hur jobbigt det skulle bli,hehe. Målet var att få lite maxarbete men också att göra en stabil insats.

Starten gick och jag har tror aldrig att jag har fått så mycket syra på en gång,haha. Jag ska komma ihåg den här känslan till nästa triathlon och simstarten! Helt ärligt fick jag blodsmak efter 200m, hur är det möjligt?!

Jag intalade mig själv att det kommer kännas bättre när jag är "varm" och försökte att inte bli alltför psykad av att jag inte riktigt hängde med längst fram. Även om det fortfarande gjorde ont så började kännas bättre efter 2 varv. När jag kommer ut på tredje varvet inför backen försöker jag växla ner till lilla klingan men inget händer. What?!!! Fick lite panik men det var bara att försöka kötta uppför backen på stora klingan. Just då kommer cyklar Ida som skulle bli dagens vinnare om mig i raskt tempo och jag hade ingeting. Det var så jäkla surt. Efter ytterligare ett varv hoppar jag av cykeln och kollar snabbt om sladden sitter i men inget händer. Jag fortsätter cykla på stora klingan men det går för trögt, femton varv är för mycket. Jag var tvungen att gå av vid varv 12. När jag hoppar av hör jag att bromsen även går in i bakhjulet. Just i den stunden var jag sjukt bitter men nu i efterhand är jag nöjd. Mitt första GP, cykelstrul och jag gav inte upp i första taget. Har haft bra cykelben den senaste tiden så lite tråkigt var det att inte kunna leverera men man kan inte alltid vara på topp. Tack alla som hejade på mig när jag nästa stod still i backen och tack och grymma Stockholm CK för bästa möjliga stöd :)

Dagens lärdomar

1. Jag behöver MYCKET uppvärmning. Det är bara att inse, vissa behöver lite men jag är tyvärr inte en av dem.

2. Dubbelkolla alltid alla "sladdar" på cykeln innan start

3. Det gör riktigt ont att köra GP-lopp!

Efteråt drog vi och käkade thaimat och snackade skit, ett bra avslut!


You Might Also Like

0 kommentarer